vlinder posters top 5

Top 5 vlinder posters

Vlinders heb je in alle soorten en maten, de prachtige patronen en kleuren fascineren me. Er zijn dagvlinders en nachtvlinders, meestal zijn nachtvinders iets minder opvallend en wat hebben meer natuurlijke kleuren zoals bruin, oranje of grijzig. Hierdoor passen nachtvlinders beter in een warm interieur. Maar er zijn ook nachtvlinders met felle kleuren zoals de groene Luna. Dagvlinders hebben veel primaire kleuren die op een witte muur echt een eyecatcher kunnen zijn.

Ook aan de stand van de vleugels kan je het verschil zien. Een dagvlinder klapt zijn vleugels haaks dicht terwijl een nachtvlinder zijn vleugels plat boven zijn lichaam rusten. Op mijn posters zijn alle vleugels van nacht en dagvlinders open geklapt vanaf de bovenkant zoals ze normaal liggen te zonnen waardoor de prachtige vleugels het beste zichtbaar zijn. Sommige vlinders hebben ook aan de onderkant van hun vleugels prachtige kleuren of patronen. Voorbeelden hiervan vind je bij de vlinder posters in mijn webshop.

Persoonlijk zijn de nachtvlinders mijn favorieten, ze passen ook perfect in mijn urban jungle interieur, maar dat zie je ook terug in mijn top 5 favoriete vlinder posters hieronder en mijn Instagram account.

Top 5 vlinder posters:

1. Nachtvlinder – Acherontia atropos
2. Koolwitje – Pieridae pieris
3. Nachtvlinder – Actias luna
4. Nachtvlinder – Deilephila elpenor
5. Vlinder – Papilio-zalmoxis

Deel bericht

Gerelateerde berichten