welke planten op kantoor

Planten op je kantoor + top 5

Waarom kamerplanten op je werkplek? Omdat het je werkplek een stuk gezelliger maakt. En veel planten zorgen ook voor gezonde lucht (zuurstofgehalte). Ook klinkt je kantoorruimte een stuk minder hol met wat groen hier en daar.

Planten terrarium

Ideaal voor op kantoor is een planten terrarium of te wel een ecosysteem. Deze is zelfvoorzienend dus heeft geen water nodig en maakt je kantoor ruimte meteen wat groener en leuker. Kijk hier voor planten terrariums en mocht je je terrarium willen aanvullen dan kan je hier terrarium planten kopen in sets.
panten terrarium

Welke planten zijn geschikt voor een werkplek?
Een kantoorplek is vooral een ruimte waar gewerkt moet worden. Dus kamerplanten die veel aandacht nodig hebben zijn niet zo geschikt. Kijk ook eerst goed waar je planten wilt neerzetten. Sommige planten kunnen slecht tegen een felle zon of hebben een bepaald klimaat nodig.

Top 5 kamerplanten voor op kantoor

1. Erwtenplant (Senecio rowleyanus)
Een van mijn favoriete planten, het is een vetplant en doet het bijna overal (halfschaduw/zon) goed en heeft maar weinig water nodig (1 keer in de 2 weken) en is leuk voor op een kast of aan de muur.

2. Vrouwentong (Sansevieria)
Is een hele makkelijk plant die het goed doet in de zon. Heeft weinig water nodig en is een luchtzuiverende plant. Deze plant staat mooi op een bureau of de wat grotere versie naast het bureau.

3. Rubberboom (Ficus elastica ‘Robusta’)
Deze plant zuivert ook de lucht op kantoor en is ook een makkelijke plant. Hij is redelijk groot is ideaal om lege plekken en hoeken op te vullen in de kantoorruimte of naast een kast. Hij houd niet van kou en staat het liefst op een plek half in de schaduw. Let op met kinderen en huisdieren het sap van de plant is wel giftig.

4. Drakenbloedboom (Dracaena fragrans)
De drakenbloedboom kan erg oud worden en is simpel te onderhouden. De potgrond moet wel vochtig blijven. De plant is net als de rubberboom redelijk groot en is leuk voor wat afwisseling qua planten op kantoor.

5. Vetplantjes en cactussen
Die kunnen altijd, leuk voorop je bureau of op de vensterbank. Je kunt afwisselen met verschillende soorten en maten. Ze hebben niet veel water nodig (1 a 2 x per maand) en kunnen over het algemeen goed in de zon staan.

planten-op-kantoor


Tips:

Werk je met meerdere collega’s op 1 werkplek, maak dan afspraken over het water geven van de planten. Zo voorkom je dat het wordt vergeten of dubbel gebeurt. Of maak 1 iemand verantwoordelijk voor de urban jungle op kantoor.

Twijfel je of een plant water nodig heeft? Test dit dan eenvoudig met je vinger. Prik met je vinger in de potgrond en als er aarde aan blijft plakken dan is de grond nog vochtig genoeg. Zo niet, dan heeft de plant een scheutje water nodig.

Bronvermelding foto met 5 planten: Intratuin

Deel bericht

Gerelateerde berichten