woonkamer urban jungle

Mijn stijl: woonkamer

Welkom op mijn blog. Ruim een jaar geleden heb ik samen met mijn vrouw en hond een nieuw huis gekocht. Niet compleet nieuw want het huis is gebouwd in de jaren 70 maar bracht voor ons wel volop mogelijkheden.

We waren meteen verliefd op de ruimte maar het was niet ingericht naar onze stijl. Er was een mooie zitkuil aanwezig in de woonkamer met visgraat parket dat er gelukkig nog goed uit zag. En een mooie sfeervolle openhaard die meteen karakter gaf aan de woonkamer. Deze elementen hebben we gelaten zoals ze waren maar voor de rest hebben we in de woonkamer bijna alles aangepast. Tijdens dit proces is mijn liefde voor het inrichten en interieur ontstaan.

We hebben veel op Pinterest en Instagram gekeken en werden aangetrokken tot de industriële look met name zwarte stalen deuren en betonnen vloeren. Na wat overleg hebben we gekozen om de oude tegelvloer er uit te halen en hier een tegel in te leggen in beton look. En om de witte muren contrast te geven hebben we zwarte stalen deuren en een stalen raamwerk laten plaatsen voor een open look zodat je vanuit de keuken ook zicht hebt op de woonkamer.

Toen de grote dingen zoals het stucen, leggen van tegels en het plaatsen van de stalen deuren en raam gedaan waren zijn we begonnen met het inrichten. Een muur in de woonkamer was oorspronkelijk licht blauw, dit vonden we erg mooi maar iets te kil. Dus hebben we gekozen voor zeegroen, zo geef je de woonkamer toch net iets meer warmte.

We hadden veel van onze oude meubels meegenomen naar ons nieuwe huis maar dit bleek toch niet helemaal meer te matchen. Langzaam hebben we de items vervangen door nieuwe meubels. Samen ontdekte we het merk Dutchbone waar we opslag weg van waren en die prefect paste in onze stijl in de zitkuil. Zo is de bruine fauteuil, het drankkastje en het tv meubels van dit Nederlandse merk. Tijdens een bezoekje aan de Karwei zagen we een mooi licht kleed dat in de aanbieding was. Dit gaf een mooi contrast met de donkere visgraat vloer.

Toen is langzaam mijn liefde voor planten ontstaan. In het begin heb ik de monstera en de varenpalm gekocht voor wat sfeer in de woonkamer en de lege plekken op te vullen. Het is niet bij deze 2 tropische planten gebleven, inmiddels staat bijna heel de woonkamer vol en is het een ware urban jungle geworden.

Ook heb ik de woonkamer persoonlijk gemaakt door zelfgemaakte botanische foto’s in zwarte lijsten. Hierover binnenkort meer. En als laatste heb ik een touch of gold er aan gegeven door wat mooie gouden elementen aan te voegen. Zo heb ik een gouden panter van homeStock op de kast staan en gouden vaasjes. Deze passen mooi in de urban jungle stijl tussen al het groen en leer.

Hoe zou ik mijn stijl omschrijven? Industrieel maar toch warm en gezellig. Veel groen en natuurlijke elementen en kleuren.

Deel bericht

Gerelateerde berichten