Creatief je prints op hangen zonder lijst

Botanische prints zijn helemaal in, en het is natuurlijk leuk als je prints kan afwisselen. Een poster of foto in een lijst is erg mooi, alleen het er in en uit halen is wat werk. Er zijn leuke en creatieve manieren die je kan gebruiken in plaats van een lijst waarmee je snel kan wisselen. Zo kan je helemaal je eigen stijl kwijt in je interieur en kun je in een hand omdraai je stijl veranderen met nieuwe prints of andere composities. Hieronder 7 leuke tips:

1. Tape
Dit is de snelste en makkelijkste manier.
Washi tape is hiervoor uitermate geschikt, het komt in verschillende kleuren en patronen. Maar ook zwarte tape staat erg mooi, let wel op dat je hiermee de prints kan beschadigen. Voordeel: geen spijker voor nodig en je kan ze snel weer wisselen. Nadeel: laat snel los vooral bij het zwaardere papier.

2. Magneetbord
Als ik aan een magneetbord denk dan denk ik niet meteen aan iets heel stijlvols maar gelukkig zijn er wel mooie oplossingen, zoals dit bord in marmerlook. Of verf (een gedeelte) van de muur met magneetverf en hang hier je posters mee op met een magneet.

Prints op de muur met tape. Bron: Lily.fi
Memobord van draadstaal. Bron: housedoktor

.. ….
3.Betongaas of memobord

Je kunt zelf creatief doen en een stuk betongaas uitknippen en ophangen aan de muur. Maar je kan ook een mooi memobord kopen. Hier kan je door middel van (papier)clipjes of (was)knijpers de foto’s bevestigen. Ook hier kan je snel afwisselen. Voor het bevestigen van het rek heb je wel spijkers nodig en met een memobord kun je meestal alleen prints plaatsen van het formaat A5 en A6

4. Clipboard of klembord
Klemborden zie je steeds vaker in interieurs want ze zijn ideaal als fotohouder. Je kan ze mooi op het dressoir zetten of met een spijker aan de muur bevestigen. Prints kun je dan makkelijk verwisselen door ze er af te halen en er weer een nieuwe op te klemmen.

5. Touw en knijpers
Dit is ook heel simpel, je hangt een touw het liefst zo dicht mogelijk tegen de muur. Je kunt het touw bevestigen aan een bestaand iets of een spijker of haakje in de muur slaan. Je hangt de prints op doormiddel van knijper. Je kunt ook een leuk patroon maken van het touw door deze tussen verschillende spijkers te spannen.

Kaartenrek. Bron: modeandthecity.net
Kleerhangers aan de muur. Bron: i.pinimg.com

.. ….
6.Kleerhanger
Dit leuke idee zag ik op pinterest. Je hebt hiervoor kleerhangers nodig met knijpers die je aan de muur of rek hangt en hier de print in vast klemt. Misschien heb je er nog wel in kast hangen.

7. Kaarten of tijdschriftenrek
Kaartenrekken zijn ideaal voor kleine prints of ansichtkaarten. En ben je ze moe? Dan wissel je ze om voor nieuwe. Voor grotere posters van bijvoorbeeld A4 formaat kun je een tijdschriftenrek gebruiken.

Voor botanische prints neem je een kijkje in mijn shop.

Deel bericht

Gerelateerde berichten