5 x leuke DIY quotes

Tegenwoordig zie je in heel veel interieurs leuke quotes aan de muur of in een lijstje op de kast. Je kunt zo makkelijk een persoonlijke touch geven aan je woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld. Of hang een leuke originele quote op je kantoor die je inspireert.

In plaats van een kant en klare tekst op een poster te kopen is het ook leuk om zelf een persoonlijke of grappige tekst op papier te zetten. Je kunt dit op verschillende manieren doen en het is echt niet zo moeilijk. Ik geef 5 ideeën om zelf aan de slag te gaan en nog een paar extra tips om een goede quote te maken of kiezen.

Hoe maak je zelf een poster met een quote?

  1. Stempels

Met een vel papier en ouderwetse stempels kun je makkelijk je eigen quote op papier zetten en direct inlijsten. Oefen eerst een paar keer op een ander vel papier zodat het zeker goed gaat. Je kunt letter stempels bijvoorbeeld kopen bij de Hema en soms hebben ze leuke aanbiedingen bij de Xenos of Action. Bij een hobbywinkel of speelgoedwinkel vind je ze vast ook of kijk online.

  1. Letter sjabloon

En andere manier van tekst op papier zetten is met een lettersjabloon. Zorg er voor dat deze recht op je papier ligt en gebruik eventueel een dun potloodlijntje. Kies vervolgens je stift, potlood of verf en ga aan de slag. Ook deze kun je kopen bij de Hema, boekenwinkel of hobbyzaak.

  1. Letterbord

Hiervoor heb je geen pen of papier nodig! Verzin een leuke quote en klik de letters op het bord. Je kunt ze makkelijk vervangen en er weer iets anders er op zetten. Deze letterborden zijn nu erg populair en op veel plekken te koop zoals Karwei, Hema, Leen Bakker of SissyBoy.

  1. Handlettering

Ben je creatief probeer dan zelf eens handlettering. Zelf heb ik hier ook eens een cursus voor gedaan maar op Youtube staan ook veel handige video’s om aan de slag te gaan of kijk in het boek ‘Handlettering doe je zo’. Investeer wel in goede brushpennen of caligrafiestiften.

  1. Photoshop of Indesign

Ben je handig met de computer dan is Photoshop of Indesign een optie. Kijk voor mooie lettertypes bijvoorbeeld op fonts.google.com of dafont.com. Let wel op dat er aan sommige fonts rechten zijn verleend en je ze niet zomaar mag gebruiken (voor commercieel doel).

Tips:
Gebruik niet al te lange zinnen, dat staat vaak een beetje rommelig en druk in een lijstje.

Gebruik 1 rustig lettertype voor de tekst of in sommige gevallen 2 maar maak er geen circus van.

Een poster met quote is vaak mooi in combinatie met een gerelateerde afbeelding, bijvoorbeeld een quote over vogels in combinatie met een poster van vogels.

 

 

Deel bericht

Gerelateerde berichten