Zelf je interieur moodboard maken

Voor je begint aan je nieuwe interieur of een kamer opnieuw wil inrichten, is het handig om een moodboard te maken. Een moodboard is een collage van verschillende beelden die zorgen voor een bepaalde stijl. Zo kan je op een leuke manier zien of alles wel matcht met elkaar, zoals vormen patronen en kleuren. En zo creëer je makkelijk je eigen stijl en sfeer.

Aan de slag
Je kan natuurlijk stukjes uitknippen uit bladen en folders en op een stuk karton plakken. Persoonlijk vind ik het handiger op dit digitaal te doen, je kan dan makkelijk iets vervangen of meerdere versies opslaan. Op mijn computer of mobiel kijk ik veel op Pinterest en Instagram voor inspiratie en ideeën. Leuke accessoires sla ik bijvoorbeeld op in mijn verzamelingen in Instagram en op Pinterest heb ik verschillende borden met inspiratie. Zo heb je ook al je favoriete items bij elkaar.

Met Photoshop maak ik er dan mijn eigen moodboards van. Maar dit kan ook makkelijk met de gratis foto bewerker Pixlr of fotor.com, deze heeft zelfs een handig collage functie dit geld ook voor Picmonkey. Je kan makkelijk foto’s van je mobiel, computer, Facebook, Dropbox etc. importeren en verwerken in je collage. Deze versies hebben ook een gratis app, photoshop trouwens ook.

Hoe begin je een moodboard?
Ik zou adviseren om te beginnen met de vloer en grote meubels die jezelf erg belangrijk vindt of die je wil behouden van je vorige interieur. Daarna kijken welke kleuren goed matchen, met bijvoorbeeld de kleur verf voor op je muur of het behang. Een kleed heeft ook al een grote invloed op het interieur. Nu kan je leuk gaan matchen met lampen en kleine meubels zoals stoelen, krukken, bijzettafels. Zorg er wel voor dat deze kleuren niet vloeken met de vloer en grotere meubels. Maar probeer ook eens bijvoorbeeld een gewaagde stoel als eyecatcher. Nu kan je los gaan met kussens, lampen en accessoires.

Zorg voor een mooie balans maar durf ook te experimenteren met patronen en kleuren, laat je interieur shinen door bijvoorbeeld goud, zilver of brons. Zelf heb ik her patroon van het vloerkleed terug laten komen in de kussens op de bank en heb ik een oker geel kussen gematcht met een gele vaas. Maar het moet ook weer niet te veel 1 geheel zijn. Er mag best iets uitspringen. En met wat planten maak je het ook een stuk gezelliger. Lees daar meer over in mijn volgende blog.

 

Deel bericht

×
×

Winkelmand