Hoe creëer je je eigen urban jungle

Bij mij heeft de plantenkoorts ongeveer 1,5 jaar geleden toegeslagen. We waren net verhuisd naar een grotere woning, en omdat het huis kaal oogde had ik bij een tuincentra wat planten gekocht, waaronder een monstera. In het begin vond ik het gewoon mooi staan, maar toen de plant begon te groeien en nieuwe blaadjes verschenen is volgens mij de verslaving begonnen. Ik ging op Instagram kijken voor meerdere planten en volgde een aantal planten “freaks”. Al snel stonden er in de woonkamer al meer dan 20 planten.

Hoe meer planten hoe beter.
Maar doe dit wel stap voor stap, begin met een mooie grote plant als eyecatcher voor in de woonkamer, een palm of vioolplant zijn hiervoor ideaal. Daarna een maatje kleiner zoals de Zamioculcas, Varenpalm, Sabsevieria of Calathea deze staan vaak mooi op een plantenkruk of naast een grote plant. De wat kleinere planten staan vaak leuk op een dressoir of vensterbank. Een plekje voor het raam met veel zonlicht is vaak geschikt voor vetplantjes en cactussen.

Hangplanten maken de urban jungle compleet, deze kunnen via een netje aan de muur of plafond maar ze staan ook leuk op een kast of dressoir. Varieer met verschillende potten die mooi bij elkaar passen, en zorg ervoor dat er hoogte verschil is en de wat grotere planten achteraan staan. Planten kunnen slecht tegen tocht, dus vermijd deze plekken. Veel planten kunnen niet in de volle zon, lees dus goed het label voor je je plant een plekje geeft.

Natuurlijke elementen en kleuren
Laat in je urban jungle ook wat natuurlijke elementen en kleuren terug komen in kussens, stoelen, krukken of kleed voor een mooi geheel met de planten. Denk bijvoorbeeld aan bamboe krukken, botanische kussens of een leren stoel. Ook is het vaak mooi om 1 muur een natuurlijke kleur te geven zoals donker groen, lichtblauw of lichtgrijs. En maak het geheel af met wat botanische prints aan de muur of op je kastje.

Wil je meer tips en inspiratie? Dan zijn er ook een aantal boeken verkrijgbaar zoals Urban Jungle en Wonderplants

Deel bericht

×
×

Winkelmand